Bastet Qahmar (Dutka Diána) - A Bastet Qahmar Táncstúdió és a Perzsia Macskái csoport vezetője
Barabás Attila - a csoport és a táncstúdió darbukása.

www.bastet.hu

"Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.

Hiányosságom váljék jósággá benned."

Weöres Sándor- A teljesség felé: Szembe-Fordított Tükrök

Gerzson János

Gitárosként kezdtem, rockzenétől blues-, jazz-en át játszottam, tanultam sok mindent, majd elegem lett a zajongásból, népzenész, kobzos lettem. Ebben a közegben elmerülve egyre több szál vezetett Keletre. Ekkor találkoztam első tanítómmal, egy iraki bácsival a 2-es metróban. Ettől kezdve egyre jobban elköteleződtem, egyre messzebb jutottam, és ez az utazás még mindig tart. A lant alapvetően az elmélkedés, a belső keresés hangszere. Aki élvezni és érteni akarja ezt a zenét, meg kell állnia egy pillanatra, hogy a húrok halk, olykor tétova pengése visszhangot kelthessen benne.

Keönch László Farkas - Dob, darbuka, ütőhangszerek

Jazz-dob szakon végeztem a Zeneakadémián. 2001 óta foglalkozom a közel-keleti ritmusvilággal, ritmushangszerekkel (darbuka, riq, zil). Jelenleg a Makám zenekar tagja vagyok. Előadói tevékenységem mellett zeneszerzéssel, tanítással és különböző oktatóanyagok írásával, szerkesztésével is foglalkozom. 2006 októberében elindítottam a www.darbuka.hu internetes oldalt.
"Talán vonzom a rendhagyó meghívásokat, alkalmakat..., de ez most extra lesz, az hótziher."

Kovács Gémes Julianna - Keleti pop-folk énekes

Repertoáromon Shakira-tól Umm Kelfúm-on át Ofra Haza dalai is szerepelnek. Dalaimat arabul, törökül, héberül, angolul és magyarul énekelem, a magyar fordítást/szöveget is én készítem el. 2002-ben a Budapest TV Közönségdíját nyertem el a 'Száll az ének' versenyen. Nyelvtanárként dolgozom, angolt és arabot, valamint magyart, mint idegen nyelvet tanítok külföldieknek, vállalok énektanítást és szövegírást, valamint fordítást is.

Krizsán Klára (Claris)

„Életem a zene és a tánc”

Négy éve kezdtem a hastáncot, mivel régóta vonzott a keleti kultúra és a tánc, melyek segítségével kifejezhető a nőisség.

Monittával két éve ismerkedtünk meg a Balogh Cecília vezette Szahara Táncstúdióban és azóta sok közös fellépésen vettünk részt, készítettünk saját koreográfiákat.

.

Mahasti (Szmolinka Eszter) - (Mahasti Hastánc Stúdió vezetője)

www.mahasti.hu

"vedd szívedre az Erdőt, s járd át Önmagad
Szellőként beléd bújok, formálom Arcodat
Köntösöd lobogtatom, lelkedben fészket rakok
csírádban életként Fáidnak Tavaszt hozok
táncra kérő ágaidtól gyönyörű Erdő! megszédülök
sír az Ég szemeidben, Könnyek énekelnek
míg perdülök
S legördülnek, lelkeikben ezernyi patakot visznek
ott a Hangom!
S ott fakad ki ölelő medreidben újra dalom
S Ahol lágy érintésedet beszövi hullámzó hajam
A végtelen bebújik, s kitárul madárhanggal."
/Révász Ágnes/

Ölvedi Gábor - ütőhangszerek

www.olvedidarbouka.hu

20 éve játszom különböző ütőhangszereken. Ahogy illik, dobszerkón kezdtem egy veszprémi jazz-dobiskolában. A kubai muzsika és a konga után a balkáni és a közel keleti ritmusvilág ejtett rabul, amit idestova 12 éve művelek. Jelenleg a Khalifa együttesben játszom és szerepelek az Effendi társulat táncszínházi előadásain, mint zenész és táncos.

Zahra (Pável Kriszta) - (Zahra Hastánccstúdió vezetője)

www.zahra.hu

"A tánc harmóniája a mozdulatok fűszerében keresendő" Sz.Sz. (Szenczi Szilvia)
A nagybetűs TÁNC mindig része volt az életemnek, mert számomra ez a legjobb önkifejezési mód. Sosem voltam a szavak embere. Sokfajta táncot próbáltam mire a hastáncban végre megtaláltam önmagam. A harmónia, a lágyság, a nőiesség, a csábítás, az elfogadás, a beteljesedés, a vidámság, a kacérság benne van.

A Zahra és a Démonok két fő tartó pillérét Majercsin Zsófia és Pataki Fruzsina alkotják. Mindketten a tanítványaim és lelkes hívei a hastáncnak.

Bella Levente - énekes és műsorvezető a radiocafé 98.6-on

www.bellalevi.hu

Már kb. 20 éve kötődöm a zenéhez, és nem tervezem, hogy abbahagyjam. Komolyzenei tanulmányok után kicsit könnyebb műfajba vágtam a fejszémet, de rájöttem, hogy nem is olyan könnyű ez a műfaj. Zenekarunk a Bella, édes gyermekünk, dédelgetjük saját ötletekkel és dalokkal. Első lemezünk is erről tanúskodik.

Monitta (Tolonics Mónika) és Németh Gábor

http://beledi.fw.hu

„Amit nekem adtál
Azt én elfogadtam
És hittem benned
Pedig nem is tudtam
Hogy hitem örökre megmarad
…semmim sincs…csak te vagy…”

(Kovács Ákos)