Sziasztok!


Idei beszámolónk története visszanyúlik a tavalyi műsorhoz, ugyanis 2007-ben több olyan ötlet és műsorszám kimaradt a műsorból, amit mindenképp szerettünk volna megmutatni a nézőknek, de a műsoridőbe akkor már nem fértek bele… :o)

Nyár elején kezdtük szervezni a tényleges műsort, új helyszínt kerestünk, felkerestük a fellépőket és egyeztettük mindenkivel a műsorszámokat. Azt a koncepciót most is fontosnak tartottuk, hogy minél színesebb és változatosabb legyen a program, a lehető legtöbb élő zenével.

Kicsit rendhagyóra sikerült a 2008-as Beledi Est, mivel év közben minden fellépésen dobszólókat várnak tőlünk nézőink, így idén saját részünkről nem ezt részesítettük előnyben, bár ettől függetlenül is több dobos számban szerepeltünk…

Ja, és ne felejtkezzünk meg a műsor délelőttjén felállított Darbukás Rekordról sem, amit hosszú szervezési munka és nagy-nagy titkolózás előzött meg… :o)


I. FELVONÁS

Az estet „stílusosan” a Beledi című számmal vezettük be… :o)

Sivatag rózsája - Sting közismert számának magyar változatát énekelte Kovács Gémes Julianna, „varázsesőben tűztáncot" járt Monitta és darbukán kísért Gábor.

Raks Kahena - Kahena lányai mutattak be ezután egy hamisíthatatlan raks sharqit.

Modern fátylas - Kecses,de ugyanakkor dinamikus fátyoltáncot láthattunk a Szahara Táncstúdió hastáncosaitól.

Alexandriai éjszaka - Csábítás, kacérkodás, vidámság, játék következett Pacher Kriszta előadásában és természetesen mindezt illatos humorral fűszerezte,mert ez a tánc a melaya.

Formabontó dobszóló - Monitta koreográfiáját táncolták el a kecskeméti hastáncosok,melynek zenéjét Gábor állította össze. Közreműködött Kriszta dohollán,Monitta csörgődobon és Gábor darbukán szólózott.

Charleston - Afro-amerikai táncstílus a Földházi Tánciskola előadásában,mely rendkívüli életerőt sugárzott a nézők felé.

Show Girls - Igazi show-t varázsolt a színpadra Ranee és az Orient Dancepress,látványos,színes ruhákban.

Harem - Monitta lírai fátylas tánca következett,Kovács Gémes Julianna csodás énekére.

"Rázós táncos" - Igen "megrázó" élményt nyújtott Ranee szólótánca.

Beatbox Show - A kora reggeli ébredés rövid,humoros története Jammal "szájdobos" műsorszámában,mellyel idén egy versenyen már különdíjat nyert.

"aLapos" dobszóló - Ölvedi Gábor csak két dimenzióban tudott jelen lenni a műsorban (egy lapos bábu formájában),de dobszólója így is komoly előkészületeket és kisebb "stúdiómunkát" igényelt… A műsorszámot Monitta ujjcintányér játékával színesítette,Gábor pedig dohollán játszotta a szükséges alapot.


II. FELVONÁS

Gyertyás tánc - Sejtelmes félhomályban táncoltak gyertyával a kezükben a "szaharás lányok".

"Csetlő-botoló" - A címben szereplő "csetlő-botoló" Gábor volt,aki a szám közepénél csatlakozott a lányok botos táncához,de rövidesen felcsendült az igazság a Genesis együttes számában: I can’t dance..., és szomorúan távozott a darbukája mellé.

Eyes - Shakira számát "tolmácsolta" Kovács Gémes Julianna,melyre Kahena lányai fátylaztak.

Real Rock Sharqi - Metallica és Billy Idol számai szólaltak meg Bella Levente hangján,miközben Monitta íziszfátyollal táncolt és Gábor darbukán kísérte a kissé „zúzósra” sikerült számot.

RnR - A társastánc legvidámabb műfaja a Rock and Roll,melyet Földházi Péter tanítványai mutattak be.

Dzsungel tánc - Hip-hop tánc,humor és nem mindennapi mozdulatok... Ez jellemezte a Rapresent tánccsoport produkcióját.

Bella-Dance II. - A tavalyi sikeres szám folytatása,kicsit újraértelmezése és persze haladás a korral,mivel „szóhoz jutott” ismét a szájdob. A számot négy darbuka hangja kezdte Gábor bevezetője után,aztán következett Jammal Beatbox "átkötése",Bella Levente bongó szólója és Monitta szamba-hastánc fúziós tánca.

Dola re Dola - Kahena és Sunayna izgalmas és mozgalmas indiai táncát csodálhatták meg a nézők,mely a Devdas című film egy részlete.

Drum & Dance - Keönch László által összeállított dinamikus dobszóló volt hallható utolsó számként,melyben Gábor diktálta az iramot,Ranee és Monitta jól bírták a tempót,miközben végig mosolyogva "rázták a rongyot"...

FINÁLÉ - Mindenki még egyszer színpadra lépett, bár "Ölvedi lapos Gábor" kisebb segítségre szorult kétdimenziós formájában… :o)